Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Med en lärande miljö och kanotskolan som inkörsport lockas unga att ta på sig ledaruppdrag i Luleå Kajakklubb. Systrarna Rebecka och Matilda, 13 år och 15 år, reflekterar över vad lärandet betyder för dem och vilken trygghet det ger i ledarskapet.
 
Lärgruppen är ett stående inslag i Luleå Boxningsklubb Rapps vardag. Tränargruppen träffas regelbundet för att utvärdera och hitta sätt att utveckla verksamheten. Resultatet? En stark gemenskap och ett större engagemang.
 
Äntligen! Nu drar idrottsrörelsen i gång för fullt och varje dag tar vi steg mot en mer normal vardag. Distriktsidrottschef Katarina Halvardsson skriver om saknad och längtan och om att vi trots allt måste fortsätta vara ansvarsfulla ett tag till.
 

Hur ser er bästa plan ut?

(2021-09-28 17:00)
Nu drar idrottsrörelsen i gång igen. Är din förening redo? Genom folkbildning i lärgrupper kan din förening lägga upp planen för att på bästa sätt få fart på verksamheten igen. RF-SISU Norrbottens idrottskonsulenter finns med som bollplank på väge...
 
En rolig och mycket viktig dag - det var barnen, lärarna och idrottsföreningarna rörande överens om. Idrottens dag blev precis så rörelserik som den ska vara när elever på fem skolor i Haparanda mötte idrottsföreningar för att testa olika idrotter.
 
Fredag den 24 september arrangeras Idrottens dag på fem skolor i Haparanda. För första gången medverkar Haparandas idrottsföreningar i det landsomfattande evenemanget där över 400 skolor och 80 000 barn deltar.
 
Smittan ökar i Pajala och flera fall av covid-19 har konstaterats i skolorna i närtid. Det får konsekvenser för Idrottens dag som äger rum på fredag den 24 september. Kommunens skolelever får nu räkna med förändrade eller helt inställda arrangeman...
 
Den 10 oktober 2020 hände något unikt. Några av Sveriges bästa fotografer gav sig ut i landet för att fånga en dag i idrottsrörelsen. Två norrbottensföreningar finns nu med på bild i utställningen som visas i Kungsträdgården i Stockholm i septembe...
 
24 september arrangeras Idrottens dag på samtliga grundskolor i Pajala Kommun. Det blir en dag fylld av rörelseglädje där barnen ska känna att de kan, vill och vågar idrotta. Även de som idag rör på sig för lite ska få chans att hitta nåt de gilla...
 
Fredag 24 september genomför Riksidrottsförbundet Idrottens dag på närmare 400 skolor i hela landet. I Norrbotten får barn på sju skolor i Pajala och tre i Haparanda glädjen att prova på idrotter och testa andra roliga rörelseaktiviteter.
 
Med RF-SISU Norrbottens återstartsstöd får föreningarna möjlighet att göra insatser som ska locka tillbaka medlemmarna efter pandemin. 25 föreningar är redan igång med att återrekrytera barn och unga. Än finns chansen för fler att ansöka om stödet.
 
Prioritera idrottsanläggningar och idrottsytor i den kommunala utvecklingen – den uppmaningen riktar RF-SISU Norrbotten till länets kommuner. Samtidigt vill RF att regeringen tillsätter en nationell anläggningsfunktion, som ger stöd i utvecklingen.
 
 
Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september. Samtidigt slopas kravet på avstånd mellan sittplatser och sällskap. Alla uppmanas att vaccinera sig för att undvika smittspridning. Läs mer på rf.se.
 
Idrottsrörelsen har glädjande nog kunnat återgå mer och mer till vanlig verksamhet under våren och sommaren, men några restriktioner finns ännu kvar. På rf.se sammanfattar Riksidrottsförbundet läget för idrotten just nu.
 
12

Postadress:
Piteå IF Orienteringsklubb - Orientering
c/o Torbjörn Lundberg, Forellgatan 11
94135 Piteå

Kontakt:
Tel: 0706431502
E-post: piteaifok@gmail.com

Se all info