Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Bildbyråns fotograf Simon Eliasson krängde på sig en lånad torrdräkt och gav sig ut i vattnet för att dokumentera Dykarklubben Polars lördagsaktivitet. Han mötte ett härligt gäng entusiaster med kärlek till sportdykning och gemenskap.
 
Vad är idrott bortom målen, poängen och hundradelarna? Med en fotokampanj vill Riksidrottsförbundet skildra det och BK Vråkens pojkar 07/08 fick besök av en proffsfotograf under en träning.
 
På lördag händer något unikt. Då skickar Riksidrottsförbundet ut ett 20-tal av Bildbyråns fotografer till idrottsföreningar över hela Sverige. Målet är att dokumentera en dag i idrottsrörelsen. Bilderna ska bli en fotoutställning våren 2021.
 
Riksidrottsförbundet fördelar regeringens kompensationsstöd om 1 miljard kronor för resten av 2020 i två omgångar. Regelverket är i stort detsamma med några konkreta förändringar jämfört med i våras. Läs mer om villkoren för stödet på rf.se>>
 
Idrottsföreningar som bedriver verksamhet för äldre (65+) har under oktober och november 2020 möjlighet att söka ett verksamhetsstöd för den målgruppen.
 
Det var kul, svettigt och alldeles underbart när över 200 skolor i landet stod upp för barns rätt till idrott och hälsa. 2 000 norrbottniska skolbarn i tio skolor har goda chanser att vakna upp med träningsvärk i morgon.
 
Det var märkbart taggade och förväntansfulla barn som kom till Marielundsskolan och Språkskolan i Haparanda på fredag morgon. Äntligen var det dags för Idrottens dag och det hett efterlängtade besöket av artisten och rörelseförespråkaren Pidde P.
 
Fredag den 25 september arrangeras Idrottens dag i mer än 200 skolor över hela landet. På Marielundsskolan i Haparanda blir det extra festligt. De får nämligen besök av artisten Pidde P.
 
2019 startade Pajala HC ett arbete för att locka fler tjejer till hockeyn. Satsningen har blivit så framgångsrik att de idag belönades med Norrbottens Jämställdhetspris.
 
Fredagen 25 september 2020 arrangerar Riksidrottsförbundet Idrottens dag i skolor över hela Sverige - som en del av European School Sports Day. Marielundsskolan i Haparanda och Nya Läroverket i Luleå är två av skolorna i Norrbotten som deltar.
 
Krister Andersson har anställts som idrottskonsulent med fokus på Östra Norrbotten. Han kommer framförallt att stötta idrottsföreningar i Pajala, Haparanda och Överkalix.
 
Elenor Larsson ska främst arbeta med kursadministration och det idrottsövergripande kursutbud som vi erbjuder idrotten i länet.
 
Här får du en snabb och aktuell genomgång av läget bland RF-SISU Norrbottens medarbetare. Nyanställningar, ledigheter och medarbetare som lämnar oss.
 
Idrottens dag i Haparanda den 25 september coronaanpassas och byter form. Det ger idrottsföreningar i Haparanda förändrade möjligheter att knyta kontakt med ortens skolbarn. Nu erbjuds föreningarna att bjuda in till prova-på-aktiviteter på...
 
Varje år delas stipendiet ut till en ung och lovande idrottsungdom i Norrbotten och i år var det 15-årige Linus Vesterlund, Soo Shim Taekwondo, som fick stipendiet.
 
12

Postadress:
Piteå IF Orienteringsklubb - Orientering
c/o Torbjörn Lundberg, Forellgatan 11
94135 Piteå

Kontakt:
Tel: 0706431502
E-post: piteaifok@gmail.com

Se all info