Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Folkhälsomyndigheten häver från och med 14 juni råden till idrotten om att undvika närkontakt, undvika onödiga resor och att skjuta upp eller ställa in matcher och tävlingar.
 
En ny undersökning som presenteras idag visar att idrottsrörelsen drabbas hårdare av coronapandemin än man tidigare beräknat och att regeringens krispaket på 500 miljoner knappt täcker hälften av förlusterna.
 
Torsdag den 28 maj startar en ny omgång av den populära grundutbildningen för tränare. Utbildningen är till för alla tränare, oavsett idrott och om du tränar barn, ungdomar eller vuxna.
 
Fredagen 25 september arrangerar Riksidrottsförbundet Idrottens dag. För första gången gör vi det tillsammans med skolor i Norrbotten och över hela landet. Nu bjuder vi in skolor och idrottsföreningar att vara med på en av årets viktigaste dagar.
 
Fredag 25 september arrangeras Idrottens dag för skolor i Haparanda och din förening är inbjuden att hålla i aktiviteter för barnen. Delta i vår infoträff den 1 juni så får du veta mer om konceptet som ska få barn i rörelse.
 
Idrottsföreningar erbjuds möjlighet att stötta äldre som behöver självisolera sig under coronapandemin. Hjälp med att handla mat eller mediciner är exempel på stöd som kan behövas.
 
Från 1 juli 2020 måste all närvaroregistrering av aktiviteter ske digitalt för att föreningen ska kunna ansöka om LOK-stöd. Registreringen görs direkt i IdrottOnline eller i något av de system som har inläsning till IdrottOnline.
 
En enig årsstämma gav Leif Nordström fortsatt förtroende att svinga ordförandeklubban i RF-SISU Norrbotten. Fyra nya namn valdes in i styrelsen under årsstämman som genomfördes digitalt - för första gången i historien.
 
Den 1 maj öppnar Riksidrottsförbundet ansökan om kompensationsstöd för idrottsföreningar. Stödet är en del av regeringens stödpaket till idrottsrörelsen med anledning av coronakrisen. 15 maj är sista dag för ansökan.
 
Folkhälsomyndighetens rekommendationer är att föreningars årsmöten så långt det är möjligt skjuts upp eller genomförs digitalt. RF-SISU Norrbottens idrottskonsulenter är redo att guida din förening till ett demokratiskt, digitalt årsmöte.
 
Nu kan idrottsföreningen få stöd till utse en eller flera mentorer som får till uppgift att coacha och utveckla de andra ledarna i föreningen. Stödet söks från RF-SISU Norrbotten senast den 20 maj.
 
Riksidrottsförbundet har skickat ut en enkät till alla idrottsföreningar i Sverige för att få information om hur coronakrisen påverkar föreningarna ekonomiskt. Enkäten blir ett viktigt underlag för påverkansarbete. RF vill ha svar senast 30 april.
 
Riksidrottsstyrelsen (RS) har beslutat om ramar och övergripande principer för fördelning av regeringens krispaket på 500 miljoner. Föreningar och förbund kommer kunna söka krisstöd från första maj och RS tar beslut om utbetalning i mitten av juni.
 
Folkhälsomyndighetens allmänna råd gäller. Men nytt för idag är undantag på en punkt: Barn till och med 18 år får spela matcher, tävlingar och cuper – om riskbedömning görs som tar hänsyn till övriga råd och gällande förbud.
 
Nu kan du söka stöd från RF-SISU Norrbotten för att anpassa sättet att träna under coronaepidemin. Det handlar om utrustning till utomhusträning, kostnader för annorlunda idrottsverksamhet och ändrat anläggningsbehov på grund av stängda hallar.
 
12

Postadress:
Piteå IF Orienteringsklubb - Orientering
c/o Torbjörn Lundberg, Forellgatan 11
94135 Piteå

Kontakt:
Tel: 0706431502
E-post: piteaifok@gmail.com

Se all info