Hoppa till sidans innehåll

Information om vårens orienteringskurser

11 MAJ 2021 12:26
Hej! Nu har vi planerat lite noggrannare angående orienteringskurserna. Här kommer lite information om det tänkta upplägget.
  • Skapad: 11 MAJ 2021 12:26

Vi startar tisdagen den 18 maj kl 18:30 vid skidstadion på Ursberget bakom Tolvmansskolan i Bergsviken. Det blir som tidigare en gruppindelning på tre nivåer:

"Grönvit nivå", målgrupp nybörjarbarn/yngre skolbarn, födelseår 2013 och tidigare (detta kan frångås men kräver föräldranärvaro vilket också är bra för övriga barn). Ledare Irene Danielsson med hjälp av Katarina Björklund som också är där som förälder.

"Vitgul nivå", något svårare nivå, målgrupp barn som gått nybörjarkursen och behärskar innehållet i den med kartpassning, karttecken, enklaste sortens orientering. Vi börjar använda kompassen och tränar ibland
på att gena och snedda mellan stigar mm.Ledare Torbjörn Lundberg och Mats Lindblom.

"Orange till violett nivå", den nivå där klasserna Damer och Herrar 14 tävlar, mycket mer skogsorientering. Målgrupp tonåringar som kan grunderna i orientering någorlunda. Kanske även någon tolvåring som hunnit prova en del orientering på gul nivå och som vill förbereda sig för nästa steg? Ledare Leif Eriksson, Anna Alm Andersson och Jakob Lindehag.

Alla kurserna kommer att omfatta fem tisdagar på våren/försommaren samt en torsdag sista veckan då vi obligatoriskt deltar i en träningsorientering.. För orange/violett grupp kan ev fler träningstillfällen erbjudas. Alla grupper samlas på Ursberget de fem första gångerna, och sedan återkommer vi med besked om var vi ska vara på träningsorienteringen. Vi återkommer sedan med 4 gånger på sensommaren/tidiga hösten med start ungefär vid skolornas höstterminsstart. Dock har vi inte bestämt några detaljer om höstens kurstillfällen.

Pris för hela kursen är 200:- vilket inkluderar kartor som man får behålla från alla tillfällena och en kartteckensfolder för dem som är nya, förhoppningsvis även ett avslutningsfika i höst, om coronarestriktionerna upphört. Nu under våren kommer vi troligen inte att ha något välkomstfika pga pågående restriktioner. Vi förväntar oss att ni kommer skogsklädda, har med egen vattenflaska, håller avstånd och stannar hemma vid minsta förkylningssymptom. Alla aktiviteter kommer att vara utomhus, och vi ställer inte  in pga dåligt väder. Så: Kläder för alla väder! När ni anmäler er, får ni ett bankgiro alt swishnummer där ni kan betala in kursavgiften.

Barnen brukar vara väldigt ivriga att ge sig iväg på skogsövningarna och är gärna i en klunga, men i år måste de vara inställda på att hålla avstånd. Det kan bli lite väntetider medan olika barn med skuggor ger sig iväg. Vi ska försöka hitta på meningsfulla lekar i väntan på "start". Ni som har barn/ungdomar som varit med förr: De får gärna ta med en kompis som vi hjälper in i rätt nivå. Man kan även flytta mellan nivåerna, om man tycker sig ha hamnat fel.

OBS! I år vill vi verkligen ha en obligatorisk föranmälan senast fredagen den 14 maj, på denna mail , dvs på föreningens mail piteaifok@gmail.com. Vi kommer inte att starta en grupp om vi inte har minst
5 föranmälda till den. Ni som varit med tidigare: Även om ni/ert barn helt tröttnat på orientering och ni helst inte vill ha fortsatt mailinformation från oss, uppskattar vi att ni hör av er. Ni är välkomna med frågor på mail eller nedanstående telefonnummer. Vi kan också ge lite vägledning om lämplig nivå för era barn/ungdomar.

Hälsningar kursledargruppen genom Irene Danielsson 0705434226 eller Torbjörn Lundberg 070-6431502

Skribent: Torbjörn Lundberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Piteå IF Orienteringsklubb - Orientering
c/o Torbjörn Lundberg, Forellgatan 11
94135 Piteå

Kontakt:
Tel: 0706431502
E-post: This is a mailto link

Se all info